cartouchefilters en zandfilters

Bestway filters

Oude Bestway filters (cartouchefilters en zandfilters) zijn duur, lastig schoon te maken en vaak moeilijk te bestellen. Azure is leverancier van een nieuw vooruitstrevend en duurzaam alternatief voor de traditionele Bestway filters: Fibalon zijn Bestway filters. 

Wat is Fibalon filtermateriaal?

zwembad filterFibalon is een polymeervezelfilter van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Fibalon is erin geslaagd om fijne structuren te produceren om zo een zeer hoog filterrendement te krijgen. Fibalon filters is geen poeder of een cartouchefilter maar bestaat uit vezelballen. De structuur van deze vezelbal bestaat uit een vastere kern en een zachte omhulling. De ballen steunen tegen elkaar en vormen een vulling die vorm aanneemt van de binnenkant van het filterhuis, ongeacht de vorm of maat. Hierdoor past deze zwembad filter in alle filter containers en is dus geschikt voor alle zwembaden. De vezelfiltering van Fibalon zorgt voor een onvergelijkbare hoge opnamemogelijkheid van vervuiling. Hierdoor gaan de filters langer mee en filteren beter. 

De voordelen van Bestway Filters

 • Universeel
  De Bestway filter is universeel inzetbaar. Het past in alle filter containers en is daardoor te gebruiken als vervanging voor alle types en merken zwembaden. 

 • Uitwasbaar & goedkoper
  Het fibalon filtermateriaal is uitwasbaar en kan door de lange levensduur keer op keer gebruikt worden. Hierdoor kun je langer met de filters doen en bespaar je aanzienelijk in kosten. 

 • Betere kwaliteit filtering
  Door de unieke samenstelling van het filtermateriaal filtert Fabilon beter dan standaard Bestway filters. De troebelheidswaarde is lager dan zandfilters of cartouchefilters. Het filterrendement is 99% en filtert tot maar liefst 10 micron.
 • Energiebezwembadrend
  Het gebruik van Bestway Filters kan, afhankelijk van de installatie, tot 40% energie besparen

Hoe werkt het?

 
hoe werken Bestway Filters 
 

Kwaliteitscertificaat

 
zwembad filter kwaliteits certificate fibalon

Hoe gebruik je de Bestway filters? 

Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het de cartouchefilter. Vul het filterhuis met Fibalon en verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik. 

Het verschil in beeld

 
 

Bestway Filter bestellen

Bij Azure.nl kun je Bestway Filters materiaal online bestellen. 

 

Waarvoor zijn Bestway filters geschikt?

Fibalon kan worden gebruikt als zwembad filter maar ook als jacuzzi filter, whirlpool filter en natuurlijk als spa filter