cartouchefilters en zandfilters

Jacuzzi filters

Oude jacuzzi filters (cartouchefilters en zandfilters) zijn duur, lastig schoon te maken en vaak moeilijk te bestellen. Azure is leverancier van een nieuw vooruitstrevend en duurzaam alternatief voor de traditionele jacuzzi filters: Fibalon Jacuzzi filters. 

Wat is Fibalon filtermateriaal?

jacuzzi filter

Fibalon is een polymeervezelfilter van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Fibalon is erin geslaagd om fijne structuren te produceren om zo een zeer hoog filterrendement te krijgen. Fibalon filters is geen poeder of een cartouchefilter maar bestaat uit vezelballen. De strcutuur van deze vezelbal bestaat uit een vastere kern en een zachte omhulling. De ballen steunen tegen elkaar en vormen een vulling die vorm aanneemt van de binnenkant van het filterhuis, ongeacht de vorm of maat. Hierdoor past deze jacuzzi filter in alle filter containers en is dus geschikt voor alle jacuzzi's. De vezelfiltering van Fibalon zorgt voor een onvergelijkbare hoge opnamemogelijkheid van vervuiling. Hierdoor gaan de filters langer mee en filteren beter. 

De voordelen van Fibalon jacuzzi filters

 • Universeel
  De Fibalon jacuzzi filter is universeel inzetbaar. Het past in alle filter containers en is daardoor te gebruiken als vervanging voor alle types en merken jacuzzi's. 

 • Uitwasbaar & goedkoper
  Het fibalon filtermateriaal is uitwasbaar en kan door de lange levensduur keer op keer gebruikt worden. Hierdoor kun je langer met de filters doen en bejacuzziar je aanzienelijk in kosten. 

 • Betere kwaliteit filtering
  Door de unieke samenstelling van het filtermateriaal filtert Fabilon beter dan standaard jacuzzi filters. De troebelheidswaarde is lager dan zandfilters of cartouchefilters. Het filterrendement is 99% en filtert tot maarliefst 10 micron.
 • Energiebejacuzzirend
  Het gebruik van Fibalon jacuzzi filters kan, afhankelijk van de installatie, tot 40% energie bejacuzziren

Hoe werkt het?

 
hoe werkt fibalon jacuzzi filter 
 

Kwaliteitscertificaat

 
jacuzzi filter kwaliteits certificate fibalon

Hoe gebruik je het Fibalon Filtermateriaal? 

Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het de cartouchefilter. Vul het filterhuis met Fibalon en verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik. 

Het verschil in beeld: Fibalon Jacuzzi filter vs Standaard zandfilter

 
 

Fibalon Jacuzzi Filter bestellen

Bij Azure.nl kun je het Fibalon Jacuzzi filter materiaal online bestellen. 

 

Waarvoor is het Fibalon filtermateriaal geschikt?

Fibalon kan worden gebruikt als jacuzzi filter maar ook als spa filter, whirlpool filter en natuurlijk als zwembad filter