Zwembadrenovatie

Is uw zwembad toe aan volledige renovatie of is het nodig om groot onderhoud te plegen? Heeft u een bouwkundig zwembad met mozaïek, tegels, een liner of zwembadfolie? Heeft u een polyester zwembad, een staalwand zwembad, een kunststof zwembad of houten zwembad? Bij Azure zwembaden kunt u terecht voor zwembadrenovatie, zwembad reparatie en de vervanging van onderdelen van uw zwembad. Hierbij kunt u denken aan het vervangen of het opknappen van zwembadbekleding, randstenen, pompen, filterinstallatie, skimmers en andere zaken. Bij Azure Zwembaden staan we klaar om zwembadrenovatie met veel enthousiasme aan te pakken. Waar bij het renoveren van een zwembad vaak in problemen en beperkingen wordt gedacht, zien wij vooral mogelijkheden.

Het advies

Bij een investering in de renovatie van een zwembad gaat u niet over een nacht ijs. Wij begrijpen dat als geen ander. Wij zien het als onze taak u optimaal te informeren, zo objectief mogelijk, over alles wat met de renovatie te maken heeft. Wij zullen niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van keuzes met u bespreken en onze antwoorden diepgaand onderbouwen. Van u vragen we de betrokkenheid om open met ons te communiceren. Natuurlijk laat u zich ook elders informeren, maar u geeft ons de kans om appels met appels te vergelijken, zodat u de beste beslissing kan nemen.

De aanpak van zwembadrenovatie

Stap 1: Inventarisatie voor de renovatie

Als eerste verdiepen we ons in uw eisen en wensen voor de renovatie van het zwembad. Deze blijven tijdens de hele zwembadrenovatie centraal staan en zorgen er voor dat technische uitdagingen naar alle tevredenheid worden aangepakt. Wij controleren de status van uw zwembad aan de hand van een uitgebreide checklist op gebreken, slijtage en energieverbruik. Ook vergelijken we de gebruikte onderdelen met de nieuwste technieken. Hieruit volgt een lijst met mogelijke verbeteringen.

Stap 2: Plan van aanpak

Samen met u worden uw eisen en wensen en de lijst met verbeteringen omgezet in een prioriteitenlijst. Op basis van deze prioriteitenlijst doen wij u een voorstel, met daarin een goede beschrijving van de renovatiewerkzaamheden en het benodigde budget. Ook worden duurzaamheid, energiebesparing en de mate van comfort bij gebruik en onderhoud bekeken.

Het voorstel zal natuurlijk persoonlijk worden besproken en waar nodig uitgebreid worden toegelicht.

Stap 3: Offerte

Op basis van uw op- of aanmerkingen en vragen, wordt het voorstel door ons verder uitgewerkt en omgezet in een gespecificeerde offerte. Indien gewenst kan bij deze offerte een schets van het zwembad worden geleverd. In deze offerte worden alle middelen en materialen uitgebreid beschreven. Ook worden specifieke gevolgen, voordelen en nadelen, van keuzes, zo duidelijk en objectief mogelijk besproken.

Stap 4: Uitvoering zwembad renovatie

Een goede voorbereiding, heldere afspraken, duidelijke communicatie, dat is de basis voor een prettige, snelle en goede afwikkeling van de renovatie van uw zwembad.

Dit vereist een goede organisatie met korte lijnen en een strakke planning. Dat begint op ons kantoor waar we uw zwembad nauwgezet uitwerken en de werkvoorbereiding verzorgen. De beschrijving van het bouwproces met een te verwachten tijdlijn en mogelijke knelpunten worden met u besproken. Daarna worden de praktische bouwwerkzaamheden door zwembadspecialisten met passie voor hun vak uitgevoerd. Zwembad renovatie op en top.

Stap 5: Oplevering gerenoveerd zwembad

Na het afronden van de renovatiewerkzaamheden zal het zwembad in bedrijf worden gesteld en worden opgeleverd. U ontvangt daarbij een uitgebreide uitleg en instructie van het zwembad en alle componenten. Wij vinden dit zeer belangrijk en onderstrepen dit door elk zwembad standaard te voorzien van een compleet handboek. In dit handboek worden het gebruik, het onderhoud en de materialen en apparatuur gedetailleerd beschreven. Een document waarin de aandacht en zorg voor uw zwembad is vastgelegd.

Stap 6: Onderhoud en service

Naast het bassin bestaat een zwembad uit een een combinatie van mechanische en, elektrische apparatuur. Zelfs geavanceerde meet- en regelapparatuur voor automatische desinfectie maakt tegenwoordig bijna altijd deel uit van de zwembadtechniek. Onze servicedienst staat tot uw beschikking voor tijdig en adequaat onderhoud van deze zwembadapparatuur. Alle ins en outs van de geïnstalleerde zwembadapparatuur zijn bekend en door regelmatig en deskundig uitgevoerd onderhoud worden storingen meestal voorkomen. Als er dan onverhoopt toch eens iets misgaat, wordt dit snel en goed verholpen.

Contact

Klaar voor een volgende stap? Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek. Bel ons op 0418-673055, stuur een e-mail naar jan@azure.nl of vul het Contactformulier in en wij nemen contact op met u.