cartouchefilters en zandfilters

Spa filters

Oude spa filters (cartouchefilters en zandfilters) zijn duur, lastig schoon te maken en vaak moeilijk te bestellen. Azure is leverancier van een nieuw vooruitstrevend en duurzaam alternatief voor de traditionele spa filters: Fibalon Spa filters. 

Wat is Fibalon filtermateriaal?

spa filter

Fibalon is een polymeervezelfilter van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Fibalon is erin geslaagd om fijne structuren te produceren om zo een zeer hoog filterrendement te krijgen. Fibalon filters is geen poeder of een cartouchefilter maar bestaat uit vezelballen. De structuur van deze vezelbal bestaat uit een vastere kern en een zachte omhulling. De ballen steunen tegen elkaar en vormen een vulling die vorm aanneemt van de binnenkant van het filterhuis, ongeacht de vorm of maat. Hierdoor past deze spa filter in alle filter containers en is dus geschikt voor alle spa's. De vezelfiltering van Fibalon zorgt voor een onvergelijkbare hoge opnamemogelijkheid van vervuiling. Hierdoor gaan de filters langer mee en filteren beter. 

De voordelen van Fibalon spa filters

 • Universeel
  De Fibalon spa filter is universeel inzetbaar. Het past in alle filter containers en is daardoor te gebruiken als vervanging voor alle types en merken spa's. 

 • Uitwasbaar & goedkoper
  Het fibalon filtermateriaal is uitwasbaar en kan door de lange levensduur keer op keer gebruikt worden. Hierdoor kun je langer met de filters doen en bespaar je aanzienelijk in kosten. 
 • Eenvoudig te reinigen
  Het is niet langer nodig om met heel veel werk en geknoei of een hele dure filterreiniger het patroonfilter te reinigen. Het fibalon filtermateriaal kan in de wasmachine op lage temperatuur worden gewassen. Eenvoudiger kan niet. 
 • Betere kwaliteit filtering
  Door de unieke samenstelling van het filtermateriaal filtert Fabilon beter dan standaard spa filters. De troebelheidswaarde is lager dan zandfilters of cartouchefilters. Het filterrendement is 99% en filtert tot maarliefst 10 micron.
 • Energiebesparend
  Het gebruik van Fibalon spa filters kan, afhankelijk van de installatie, tot 40% energie besparen

Hoe werkt het?

 
hoe werkt fibalon spa filter 
 

Kwaliteitscertificaat

 
spa filter kwaliteits certificate fibalon

Hoe gebruik je het Fibalon Filtermateriaal? 

Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het de cartouchefilter. Vul het filterhuis met Fibalon en verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik. 

Het verschil in beeld: Fibalon vs Standaard zandfilter


 

Fibalon Spa Filter bestellen

Bij Azure.nl kun je het Fibalon Spa filter materiaal online bestellen. 

 

Waarvoor is het Fibalon filtermateriaal geschikt?

Fibalon kan worden gebruikt als spa filter maar ook als jacuzzi filter, whirlpool filter en natuurlijk als zwembad filter