cartouchefilters en zandfilters

Whirlpool filters

Oude whirlpool filters (cartouchefilters en zandfilters) zijn duur, lastig schoon te maken en vaak moeilijk te bestellen. Azure is leverancier van een nieuw vooruitstrevend en duurzaam alternatief voor de traditionele whirlpool filters: Fibalon Whirlpool filters. 

Wat is Fibalon filtermateriaal?

whirlpool filter

Fibalon is een polymeervezelfilter van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Fibalon is erin geslaagd om fijne structuren te produceren om zo een zeer hoog filterrendement te krijgen. Fibalon filters is geen poeder of een cartouchefilter maar bestaat uit vezelballen. De strcutuur van deze vezelbal bestaat uit een vastere kern en een zachte omhulling. De ballen steunen tegen elkaar en vormen een vulling die vorm aanneemt van de binnenkant van het filterhuis, ongeacht de vorm of maat. Hierdoor past deze whirlpool filter in alle filter containers en is dus geschikt voor alle whirlpools. De vezelfiltering van Fibalon zorgt voor een onvergelijkbare hoge opnamemogelijkheid van vervuiling. Hierdoor gaan de filters langer mee en filteren beter. 

De voordelen van Fibalon whirlpool filters

 • Universeel
  De Fibalon whirlpool filter is universeel inzetbaar. Het past in alle filter containers en is daardoor te gebruiken als vervanging voor alle types en merken whirlpools. 

 • Uitwasbaar & goedkoper
  Het fibalon filtermateriaal is uitwasbaar en kan door de lange levensduur keer op keer gebruikt worden. Hierdoor kun je langer met de filters doen en bewhirlpoolar je aanzienelijk in kosten. 

 • Betere kwaliteit filtering
  Door de unieke samenstelling van het filtermateriaal filtert Fabilon beter dan standaard whirlpool filters. De troebelheidswaarde is lager dan zandfilters of cartouchefilters. Het filterrendement is 99% en filtert tot maarliefst 10 micron.
 • Energiebewhirlpoolrend
  Het gebruik van Fibalon whirlpool filters kan, afhankelijk van de installatie, tot 40% energie bewhirlpoolren

Hoe werkt het?

 
hoe werkt fibalon whirlpool filter 
 

Kwaliteitscertificaat

 
whirlpool filter kwaliteits certificate fibalon

Hoe gebruik je het Fibalon Filtermateriaal? 

Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het de cartouchefilter. Vul het filterhuis met Fibalon en verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik. 

 

Het verschil in beeld: Fibalon Whirlpool filter vs Standaard zandfilter


  

Fibalon Whirlpool Filter bestellen

Bij Azure.nl kun je het Fibalon Whirlpool filter materiaal online bestellen. 

 

Waarvoor is het Fibalon filtermateriaal geschikt?

Fibalon kan worden gebruikt als whirlpool filter maar ook als spa filter, jacuzzi filter en natuurlijk als zwembad filter